Güneş & Ay Yoga Okulu Kitap Kulübü

“Mutlak, her şeyi kapsayan olma” idrak edildiğinde erişilebilecek daha yüce bir değer, arzulanacak daha başka bir saadet ve bilinebilecek daha başka bir bilgi olmadığı kavranır (Ātma Bodha 54).
Benliğin, Bilginin güneşinin kalpte yükselmesi cehaletin karanlığını ortadan kaldırır, tüm evreni sarıp sarmalar, güç verir, ayakta tutar ve her şeyi aydınlatır (Ātma Bodha 67).
Advaita Vedānta (Teklik/Birlik) felsefesinin büyük öğretmeni Ādi Śaṅkarācārya’nın Ātma Bodha (Benliğin Bilgisi) metni üzerine okumalarımız başlıyor. Ātma Bodha yoganın derin felsefesine giriş için atılabilecek temel, ilk adımlardan biri. 68 dizeden oluşan bu metin üzerinden duyular, zihin, ayırt etme yetisi, yanılsama, varlık, hakikat ve benlik üzerine düşünüyor, konuşuyor olacağız. 2 Ocak 2024’te başlayacak ve dört hafta sürecek bu okumalar ücretsiz olarak sunuluyor. Her bir çalışma kısa bir meditasyon ile başlayacak, ardından bu derin metnin satırları arasında insanlığın büyük sorularına verilen yanıtları inceliyor olacağız. Katılım için sayfanın altında yer alan formu doldurmanız yeterli. Bilginin ışığında beraber yürümek dileğiyle.
Not: Çevirisini yaptığımız metnin henüz kitap olarak baskısı olmaması nedeniyle okumalar buluşmalar sırasında olacaktır.

PROGRAM

  1. Veda’lar ve Advaita Vedānta
  2. Ādi Śaṅkarācārya (Yaşamı ve eserleri)
  3. Yanılsama Sorunsalı ve Ayrıksı Benlik
  4. Bilinç
  5. Zihinsel Eylemlerin Yanlış Nitelendirilmesi
  6. Kendini Açığa Çıkaran Benlik
  7. Tefekkür
  8. Kendini Bilmenin Meyveleri
  9. Aydınlanmış Kişi
  10. Mutlak Olanı Bilmek
  11. Aydınlanma

KAYIT

Erdem hocamızın daha önce yaptığı Ātma Bodha kitabında yapılan ders kayıtlarını izleyebilirsiniz.