Rezzan Durga Azer

Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Uzun yıllar üretim şirketlerinde Maliyet ve Yönetim Muhasebesi alanlarında çalıştı.

Yoga’ya 2015 yılında Asana dersleri ile başladı. 2017 yılında Sinem Er’den 200 saat Temel Vinyasa Uzmanlık Programı; 2018 yılında Çetin Çetintaş’tan İleri Seviye Asanalar, 300 saat İleri Seviye Yoga Uzmanlık Eğitimlerini aldı. 2019 yılında Hamsa Sarasvati’den aldığı derslerle Sivananda Yoga ile tanıştı; 2 yıl süreyle Sadhana derslerine katıldı, Hamak Yogası ve Yoga Nidra dersleri aldı. 2019’da Vipassana Kursuna katıldı. 2020 yılında yollarının kesiştiği Damla Dönmez’den online Temel Yoga Felsefesi, Yoga Sutralar Eğitimi, 200 saat Temel Uzmanlık ve 380 saat İleri Seviye Yoga Uzmanlık Eğitimlerini aldı. Pandemi döneminde başladığı Sivananda Yoga Peetham’ın Hindistan’daki Ashram’ından aldığı online derslere halen devam etmektedir.

Geleneksel yoganın ışık tuttuğu manevi çalışmalarında mantra okumaları önemli bir yer tutmakta olup, Lalita Sahasranama ve Vişnu Sahasranama Stotram başta olmak üzere birçok Sanskrit okuma kurslarına katılmıştır. Her seviyede verdiği yoga derslerinin yanında, görme engelliler için de gönüllü olarak yoga dersleri vermeye, Mahabharata Destanı ve Mesnevi Şerhi için düzenlediği online kitap okuma toplantılarına devam ediyor. Bilginin idrak olması niyetiyle öğretmenlerinin aktardığı bilgileri paylaşarak her daim öğrenci olma gayreti ile insan olma yolunda yürümeye devam etmektedir.